30.09.2004.      

Autor: Elinka Barišić 

Novosti s Platka

Popularno hrvatsko skijalište Platak, svake nas godine sve više ugodno iznenađuje ulaganjima i nastojanjima da se poboljša kvaliteta. Za vas smo saznali koje će sve novosti dočekati ovogodišnje posjetitelje ovog riječkog izletišta.

Svi vi koji ljeti Platkom šećete, planinarite, vozite bicikl, ili jednostavno uživate na svježem planinskom zraku, vjerojatno ste primijetili brojne strojeve te građevinske radove koji se dolaskom jeseni polako privode kraju. Ovakvo stanje na Platku uobičajeno je u zadnjih šest-sedam godina, od kada je brigu o skijalištu preuzela tvrtka Žičare Platak. Gospodin Dalibor Mladenović otkrio nam je što se sve na Platku trenutno radi, te koji su planovi za budućnost.

Ono što će nas već ove godine dočekati je proširenje staze na Radeševu za desetak metara, te će ona sada biti ukupno 40m široka. Tešnja će od ove godine biti lakše dostupnija, jer je prokopana spojna staza s Turističke, a ulazak i silazak s vučnice bit će lakši zbog građevinskih radova koji su ublažili teren. Na dnu Radeševa napravljen je skok 2-3m visine, 10m duljine, a za iduću sezonu snowboarderi bi trebali doći na svoje, jer je u planu izgradnja snowparka.

Također su provučene i nove instalacije za umjetno zasnježivanje, te će, kao i proteklih godina, siguran snijeg imati Radeševo, Pribeniš i bebi lift. Problem vode na Platku već je riješen umjetnim jezerom, a problem vjetra od ove godine riješit će novonabavljeni snow-gunovi.

Dvosjedežnica će osvanuti u novom ruhu, jer se upravo mijenjaju nasloni i stolice, a vučnice koje pokrivaju Tešnju i bebi stazu dobile su novu elektroniku. Dotrajala sajla na Pribenišu je zamijenjena.

Još prošle godine nabavljen je novi stroj za uređivanje staze koji radi duplo brže, a na teren, već uobičajeno, izlazi obavezno svaku noć, kako bi staze uvijek bile u čim boljem izdanju.

Jedna od zasigurno najljepših vijesti je ta da je u tijeku i postavljanje rasvjete. Radeševo će tako biti kompletno pod reflektorima, a noćno skijanje od 19 do 22 sata organizirat će se tri dana u tjednu, a po potrebi i češće.

Parking je proširen za 70-tak mjesta, i to prema Radeševu, te će se i ove godine naplaćivati.

Sve mališane, a i one malo starije koji ne posjeduju vlastito prijevozno sredstvo, obradovat će stalna autobusna linija Rijeka-Platak-Rijeka, koja će se organizirati u suradnji s turističkom agencijom Ri-Ak-Tours, a za one željne učenja, na Platku će Već tradicionalno biti organizirana škola skijanja te snowboarda.

Od planova za budućnost posebno moramo istaknuti hvalevrijednu inicijativu da se, trenutno strojevima nedostupna staza, Radeševo 2 uredi kao poligon za natjecanja, čime bi, prvenstveno riječki, skiklubovi dobili jedinstveni prostor za treninge i natjecanja.

Trojka, staza koja se nalazi prekoputa Pribeniša, trebala bi, nakon proširenja, od iduće sezone također biti u funkciji. Bebi lift se namjerava proširiti sve do parkirališta, a staza koja već dugo vremena stoji zaboravljena, Telekit, dobit će kroz nekoliko sezona dvosjedežnicu i također će biti pod umjetnim snijegom.

Od zanimljivosti tu je i jedna koja garantirano donosi puno lude zabave na snijegu - snowtubing. Riječ je o spuštanju niz snježni kanal u velikoj gumi, a ovu zimsku radost moći ćemo isprobati već iduće zime.

U ovoj sezoni dočekat će nas i nove cijene, a njihova visina znat će se za 15-tak dana. Ono što je već sada sigurno je "studentska srijeda", sa 50% nižim cijenama za studente, a sezonske karte koje će se naći u pretprodaji također će biti 50% jeftinije. Web stranice Platka, www.platak.com, uskoro će biti obnovljene, te će, uz aktualne informacije, od ove godine prenositi i sliku uživo s donje stanice Radeševa.

S Platka smo već navikli dobivati dobre vijesti, te im želimo još jednu uspješnu sezonu, a svima vama ugodno skijanje, bordanje, sanjkanje ili jednostavno uživanje na snijegu. Vidimo se na Platku!

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 6971055
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr