12.10.2004.
Tweet
Germknödel
Vjerojatno mnogima najdraže jelo na skijalištu, uglavnom vezano na austrijske destinacije.
Sastojci:500 g brašna
1 jaje, 50 g maslaca
20 g svježeg kvasca (germe)
1/4 l vode
1 velika (jušna) žlica naribane limunove kore
1/2 male žličice soli
200 g pirea od šljiva
3 velike žlice šećera, prstohvat cimeta
2 velike žlice ruma
200 g maslaca
2 velike žlice mljevenog maka
Izrada:
Od brašna, jaja, maslaca, kvasca (germe) i vode napravite čvrsto tijesto te ga ostavite da odleži 30 minuta na toplom mjestu.
Kao punjenje pomiješajte pire od šljiva s šećerom i cimetom.
Od tijesta izradite male knedle i napunite ih s pireom od šljiva.
Oblikovane knedle ostavite da odleže još trideset minuta na toplom mjestu.
Knedle kuhajte u posoljenoj vodi cca 10 minuta dok ne budu na pola gotove, zatim ih umočite u rastopljeni maslac te zatim pecite do kraja u prethodno zagrijanoj pećnici u mješavini maka i šećera, otprilike 10 minuta pri 180 ili kuhajte na pari, a na kraju posipajte makom i prelijte umakom od vanilije.
Objavljeno: 19. rujna 2011. 19:21h
E radio sam ih ja jednom sam... svoje sam skuhao, a cura je ispekla :D lol Ispalo je odlicno... ali se vise ne sjecam recepta :(Objavljeno: 18. rujna 2011. 23:52h
Ima u Kauflandu, da.. tamo sam ih i ja kupila (ne znam ja to umijesiti), ali nije bilo umaka s njima, pa sam onda napravila tako sa pudingom od vanilije...
Dobre su bile, ipak mi više prijaju u planinama..Objavljeno: 18. rujna 2011. 15:56h
Mislim da sam vidjela gotovo germknedle i u Kauflandu, al nisam 100% sigurna... nekako ne volim te gotove stvari :(
Za Kaiserschmarn znam da ima za kupit kutija od Dr. Oetkera, pa se samo zamuti s vodom/mlijekom (? nemam pojma, nisam ni to nikad probala), al to je pak toliko jednostavno za napravit da je steta bacat novce na gotove stvariObjavljeno: 17. rujna 2011. 21:56h
Ma najlakse je to kupit u Intersparu :D Dva komada sa potrebnim nadjevom za 20kn kao i trganci oni... iako, zadnje kad sam provjeravao, nije ih vise bilo :(Objavljeno: 17. rujna 2011. 21:51h
Oni na skijalistima vjerojatno imaju neku instant varijantu, tipa rijetki puding, tocno ovo sto je Goge predlozila
Moze se i improvizirati sa varijantom kako se radi krema za kremsnite - zutanjci sa secerom + dosta vanilije pa ukuhati u mlijeko i dodati ostrog brasna da se zgusne ali puno manje nego za kremsnite, tako da ostane "rijetka juhica". Zapravo je tu najbitnije naci dobru mahunu vanilije koja ce dati puno okusa i mirisa. Probala sam jednom i s onim tekucim aromama vanilije, ali to nije to, puno je bolja mahuna prava.
Objavljeno: 17. rujna 2011. 11:46h
Vidim da je ovaj post bio davno, ali probat ću, svejedno
Ja zapravo ne znam recept za taj umak od vanilije, ali koristim puding od vanilije, malčice rjeđi i prelijem ga dok je topli..Objavljeno: 08. rujna 2011. 21:08h
A da objavite i recept za vanilla sauce koji ide i uz germknedlu i uz apfelstrudel? Baš je do njega teško doći, a bez mi to nije to!
Prikazano 7 od 7 komentara
Vezani članci
Vijesti
Info
- Astma: 10 pitanja i odgovora
- Hipoglikemija na stazi
- Hipotermija
- Izokinetička sila mišića - dijagnostika
- Ozljede na skijanju - meniskusi
- Ozljede na skijanju – ligamenti koljena
- Pivo na skijanju, zašto ne?
- Priprema za skijanje, općenito
- Skijanje i prehrana
- Skijanje i prehrana po zoni
- Skijaška gimnastika i vježbe
- Snježno sljepilo - Opasnost na suncu
- Stretching nakon vježbanja
- Vibracijama do super skijaške forme
- Visinska bolest
- Vježbe za pripremu pred skijanje
- Zagrijavanje na stazi
-
Besplatno skijanje na Sljemenu!
Skijanje za građane besplatno do kraja sezone, no samo na Zelenom i Bijelom spustu
-
Slovenska skijališta s čak 11 novih žičara!
Više od 80 milijuna eura za ogroman napredak slovenskih skijališta.
-
Novi četverosjed na Platku spreman za sezonu!
Uspješno obavljen tehnički pregled nove žičare, jedan od posljednjih administrativnih...
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
ISSN 1845-5891
e-mail: info@skijanje.hr
Marketing:
marketing@skijanje.hr