Skijanje.hr

FORUM

1 2 3 4 5 6 
  • Objavljeno: 16. prosinca 2007.   07:59h

    Član od:
    10.03.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Mooky, NE SERI. I ja idem sad na skijanje u bosnu i furat ću sa sobom lonac sarme. Zato jer kad se napijem za novu jaru nema niš bolje nego masna sarma čim se probudiš. A nema šanse da ju jedem negdje u restoranu jer nitko ne zna sarmu napravit ko moja bakica i zašto bi se morao odreć toga na bilo kojem skijalištu. Naravno još litru domaće šljivovice pa da vidiš veselja.
  • Objavljeno: 16. prosinca 2007.   09:55h

    Član od:
    29.11.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Jadranovo

    Mooky,
    ja sam isto sa mora ali što se tiče Dalmacije većih neradnika nisam vidio.
    Npr...dođe čovjek po ljetu u restoran u Biogradu i nemože dobit ručak jer su konobari i kuhari uzeli malo pauze....onda mu sve pom spisku jer je iz Hrvatske i nemogu ga ogulit kao stranca...čovjeku naplate isti meni u dva dana dvije različite cjene....
    Istina je da bi se htjeli obogatit za 3 mjeseca....jos jedadn primjer..ne mogu stajati lignje s krompirom 95 kn...(porcija),nisu valjda od zlata.
    Još bi se dalo puno napisat o tome...

  • Objavljeno: 17. prosinca 2007.   15:12h

    Član od:
    15.09.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, na Zamete

    " Mooky,
    jos jedadn primjer..ne mogu stajati lignje s krompirom 95 kn...(porcija),nisu valjda od zlata.
    Još bi se dalo puno napisat o tome...
    "

    (Član dpijevac)

    Kao prvo: LIGNJE S KROMPIROM MOGU KOŠTATI 95 kn ako su domaće (na placi u rijeci je kila 120 kn...) ako nisu domaće, onda ih nemojte jesti uopće!

    Kao drugo: KAKVE VEZE IMA DALMACIJA SA NOŠENJEM HRANE NA SKIJANJE???????? MENI JE GLUPO ŠTO SE TIPKA OVDJE. Svatko ima svoju fintu, netko hoće uštedjeti, netko ne; netko hoće jesti masnu domaću klopu, a netko ne. Stvar je ukusa i prilike... Opet ponavljam: sigurno neću nikada djeliti ljude na one koji jedu po vani i one koji tegle hranu sa sobom!


    P.s. Admine zaključaj temu jer se otela kontroli - dalmacija, dalmatinci, skijanje i gastronomska ponuda... pa toga nema nigdje
  • Objavljeno: 17. prosinca 2007.   16:52h

    Član od:
    09.12.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Karlovac

    Je, je...ali ti u tanjuru dobiješ daleko manje od kile.... liganja... ali slažem se daje to već , i već sam napomenula da neću više u te polemike, a opet me navučete.
    Vratimo se temi, i neka netko tko ima iskustva ili boljih saznanja kaže kako Slovenci kontroliraju ulaz hrane u zemlju na kojim prelazima... To je bilo pitanje i pokretač je na to tražio odgovor... A ne debatu o cijeni hrane u Dalmaciji tijekom sezone
  • Objavljeno: 17. prosinca 2007.   18:17h

    Član od:
    06.12.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb


    Nama se desilo prošle sezone da su se te SARME "izlile" po torbi...

    (Član otom)


    Amateri , sarmu treba prvo dobro smrznut pa se neći izlit po torbama
  • Objavljeno: 17. prosinca 2007.   18:17h

    Član od:
    15.09.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, na Zamete

    " Je, je...ali ti u tanjuru dobiješ daleko manje od kile.... liganja... ali slažem se daje to već "
    (Član TARA)





    dobiješ NARAVNO manje od kile, jer je porcija OČIŠČENIH lignji, a porcija je 250 - 300 grama. Inače u ugostiteljstvu vrijedi pravilo 1 X 3 - što znači na jedan prodani artikal zarada jednako puta 3! (bočica gaziranih sokova u nabavi košta oko 4 kn, a prodaje se oko 12 kn...) TO JE "ZAKON" UGOSTITELJSTVA!

    Što se tiće Šengena i "pravila unosa hrane u EU" mislim da ovisi o samom cariniku. Kakav mu je dan... Znam da išao autobusom ili autom ili kočijom na skijanje, nikada nisam imao problema s time. Znam da je uvijek nekom frendu od frenda od susjeda poznanica pa stara od dečka njene kčerke imala problema na granici. Mislim da su to "klasične" prijetnje navlakuše. Naš zakon je isto takav i slovenski isto, u načelu, pa ja nikada nisam morao "puštati" hranu na Kozini ili Lipici ili Pasjaku ili Rupi kad bi se vračao iz trsta s klopom!

  • Objavljeno: 17. prosinca 2007.   20:42h

    Član od:
    07.03.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    E ovako mi se upravo jučer vratili sa 4-dnevnog skijanja. S obzirom da sam ja kao žena u kući pomalo lijena za kuhanje pokušavam izbjegavat apartmene i smjestiti se u hotelu tako da drugi kuhaju za mene. S obzirom da i doma najradije kuham brza i jednostavna jela ne pada mi napamet da kuham sarmu, gulaš ili slično prije skijanja, a i mislim da bi i muž i ja "propali u zemlju" da nam slučajno carinica nađu sarmu ili sl. u bunkeru, a s obzirom da je muž špediter mislim da bi poludio da ga kolege počnu zaje... zbog toga.
    No, tjedoh reći da smo na skijanju boravili i u hotelu i apartmanu i što se tiče troška nije velika razlika, tako da nam je što se tiće hrane ispalo isplativije biti u hotelu. Ne bih se složila da je hrana vani jeftinija nego kod nas posebno ako kupuješ u skijališnim centrima (manjim dučančićima).
    Na ski 1 dan išli skijat na Cortinu i ogladnili. Pojeli u nekoj bajti: štrudlu, gulaš s krumpirom i paštu popili kolu, sok i pivu i platili 60 eura. na kronplatzu za sličan meni 30 eura.
  • Objavljeno: 17. prosinca 2007.   20:59h

    Član od:
    07.03.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Gledajući cjene na skijalištima mislim da je neprimjereno osuđivati ljudi koji si nekako uspiju priuštiti skijaški aranžman a ne mogu si baš priuštiti nekontrolirano trošenje na hranu i piće koji su na skijalaštima prilično skupi s obzirom na životni standard u Hrvatskoj. Ja sam tip osobe koji bi radije ostao doma nego da moram gledat po meniu šta koliko košta i dal mi djete može popiti jedan ili dva soka uz ručak, ali sigurno neću osuđivati one koji funkcioniraju na drugačiji način. I mislim da treba na neki način cjenit napore ljudi da raznim financijskim manevrima sebi i svojoj djeci omoguće uživanje kako na snijegu tako i na moru.

    Vezano na raspravu o dalmatincima i nabijanju cjena preko ljeta s nakanom brze zaradom, treba napomenu da nije samo u dalmaciji tako nego i u primorju a i drugdje u svijetu gdje se radi sezonski, no to je definitivno tema za neki gospodarski forum.

  • Objavljeno: 18. prosinca 2007.   00:08h

    Član od:
    13.11.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Kak je ovo bolesno postalo!!!

    Nego, par pitanja za sve:

    - za kog navijaju moje skije? Dinamo? Ili, možda, Hajduk?
    - kada li sam pravi/krivi Hrvat ako skijam u Austriji, Kupresu, Francuskoj ili Jahorini?
    - koje li je sarma nacionalnosti? vidio sam da se dost aludira da je turska...ok, to mi je jasno i zasto. Al moja Stara je dela sa buncekom...sad sam zgubljen kakva li je to sarma(pitam jer nije baš po halalu...)?? I da li je to uopće sarma?? Stara se kune da je!!! I susjeda...
    - svi spominju da švercaju sarmu, al ja potegnem i pršut(istrijanski, vidio sam da imam još istomišljenika)..i grah sam već nosil sa sobom, čak i francusku salatu....i 3 gajbe žuje smo prošle godine nosili daleko, daleko iza 9 sela...Hajde priznajte, nosi ko štrudlu sa sobom? Moj frend Kuzma je fural orehnjaču na Ischgl prošle sezone...


    Sve u svemu.. ovo je baš bolesno (i nastrano) kaj se da pročitat na jednoj "rekreacija" stranici...umjesto da se piše o iskustviuma, stazama, skijama, planinama...mi istražujemo koje li je sarma nacionalnosti, tko je veći snob(ja solidan..nove spyder čehla, one za 3000 hrk u tsportu, al same skijaju...), Dalmatincima, kavama...strašno!!! Zlo&Naopako!

    Al kakvo vrijeme takvi ljudi...

    Sve vas pozdravljam uz par stihova jedne pjesme naše i vaše mladosti...

    ".....otišo siiiii, saaarmuuuu probo niisssiiiiiiiiiii"

    Vaš, Igor Grozni
  • Objavljeno: 18. prosinca 2007.   01:15h

    Član od:
    04.02.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Mahično

    Citam ovo i naprosto ne vjerujem u sto se sve izrodilo.
    Komentirala ne bih, stovise bez komentara sam, hehe
    Samo se zelim pridruzit Igoru Groznom, u revijalnom tonu...

    Od sve mi hrane najdraza sarma
    Sva ostala klopa joj nije do boka,
    Mijesano meso smota se lijepo
    U listove zelja, da vidis veselja.

    Sarma je prava poslije par dana,
    Kad ugledas krutu mast na vrhu.
    Curi niz bradu juhica fina...

 « Prethodna stranica
Novo mišljenje
Sljedeća stranica » 
Pravila korištenja foruma:

1. Reklamiranje nije dozvoljeno, no čitatelji smiju razmjenjivati svoja mišljenja o trgovinama, agencijama, opremi i sl.
2. Telefonski brojevi nisu dozvoljeni (razmjenjujte ih preko privatnih poruka)
3. Email adrese nisu dozvoljene (i njih razmjenjujte preko privatnih poruka)
4. Psovke, vrijeđanje na rasnoj ili nacionalnoj osnovi i slično neprihvatljivo ponašanje nije dozvoljeno. Sve takve poruke miču se u cijelosti.
5. Fotografije ne smiju biti šire od 400px.

Komercijalno oglašava-nje putem foruma nije dozvoljeno, a postovi takve vrste bit će uklonjeni. Molimo zainteresirane za oglašavanje u magazinu da se obrate na marketing@skijanje.hr.

Mišljenja u forum upisuju posjetitelji te kao takva, ona nužno ne moraju biti istinita i točna. Upisana mišljenja NE predstavljaju stavove magazina Skijanje.hr

Forum Oglasnik
OSTALO
Ski sezona 22/23   ivexvg, (14.11. 17:31h)
OPREMA
Odabir skija   Mskije, (30.01. 15:48h)
NUDIM/TRAžIM PRIJEVOZ
Snowboard/ski izleti   Toma, (09.01. 23:24h)
SKIJALIšTA
Vogel   Slobodnipad, (01.01. 21:21h)
RODITELJSKI KUTAK
Škola skijanja na...   AShole, (25.12. 16:13h)

Zadnje prijave

    Prijava u klub

    © Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 19336
    Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
    Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

    ISSN 1845-5891

    e-mail: info@skijanje.hr

    Marketing:
      marketing@skijanje.hr