NATJECANJA

»

SKIJANJE

18.01.2012.      

Autor: Matija Kralj 

Kitzbühel 2. trening S (m): Pad Ivice, Natko 26.

Ivica Kostelić padom je, na žalost, završio svoj nastup na drugom treningu spusta u Kitzbühelu. Natko Zrnčić-Dim 26.

Ivica Kostelić odradio je, do neugodnog pada, sjajnu vožnju na drugom treningu spusta u Kitzbühelu. Na posljednjem prolazu na stazi imao je svega 61 stotinku sekunde zaostatka (ukupno 7. vrijeme na tom prolazu) u odnosu na najbržeg Didiera Cuchea (SUI). I jednu od najvećih brzina na jednom od najopasnijih dijelova brutalno opasnog 'Streifa'. No, pri dolasku nakon tzv. "Hausbergkante" Ivica je zapeo ramenom za kolac te ga je to zarotiralo, pa, s obzirom da se nije uspio izvući, Ivica je potom i završio u zaštitnoj mreži.

Nakon trenutka velikog straha za sve ljubitelje skijanja, Ivica se potom ipak uspio samostalno dići na noge. Te se i na skijama spustiti u cilj.

Prema prvim pregledima oba koljena su za sada u redu, Ivica osjeća malu bol u skočnom zglobu, no krenuo je na planirani trening slaloma pa će se više znati u toku popodneva poslije treninga.

Natko Zrnčić-Dim sa startnim je brojem 50 odskijao vrijeme 2:00.33, uz 2.23 sek. zaostatka u odnosu na najbržeg Cuchea, što je ujedno bilo 26. vrijeme drugog treninga. Vrijeme Didier Cuchea iznosilo je 1:58.10. A 30 stotinki sekunde sporiji od njega bili su Klaus Kroell (AUT) i Johan Clarey (FRA).

Već i uoči samog treninga, spomenimo još i to, došlo je do teškog pada jednog od predvozača na stazi. Te je taj predvozač u konačnici morao biti helikopterom transportiran u obližnju bolnicu.

Dozvole li to najavljeno nepovoljni vremenski uvjeti, sutra bi se u Kitzbühelu trebao održati i treći trening spusta.

Cjeloviti rezultati treninga

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 18. siječnja 2012.   23:01h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Uh, dobro se spi.kao Ivek bogami, vidio sam snimku. Na istom mjestu se preklani Prdek luđački hrabro i vješto izvukao! Valjda Ivici nije ništa, srce bi mi puklo da doživi nešto gadno opet. A ovaj pad ili će ga gurnuti prema postolju, ili prestrašiti pa će biti spor.

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 6976118
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr