NATJECANJA

»

SKIJANJE

14.02.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Erich Spiess/Schladming2013.at

 

SP Schladming, VSL (m) - najava utrke, live timing

Sutrašnji veleslalom pretposljednja je utrka skijaša na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu. Hrvatski starteri za utrku Ivica Kostelić, Filip Zubčić i Leo Vukelić.

Ivica Kostelić krenut će sa startnim brojem 9, Filip Zubčić s brojem 50, a Leo Vukelić s brojem 68 od sveukupnih 99 skijaša u prvu vožnju muškog veleslaloma SP-a u Schladmingu.

Utrka se, poput današnjeg ženskog veleslaloma, vozi u terminima prve vožnje od 10:00 i druge vožnje od 13:30 sati (i HTV 2). Za postavku vožnji zaduženi su A. Pülacher (AUT) i J. Theolier (ITA). A utrka se, opet kao i ona ženskog veleslaloma, vozi na ledenoj "Planai" stazi (start na 1.148, cilj na 745 mnv).

Sa startnim brojem 1 utrku otvara Aksel Lund Svindal (NOR). Marcel Hirscher (AUT) ovoga puta za utrku ima startni broj 6. Dok su sa startnim brojevima 2 i 3 Alexis Pinturault (FRA) i Ted Ligety (USA). Kako se ove sezone niti jedan pobjednik nekog od veleslaloma Svjetskog kupa nije zvao i prezivao drugačije nego Ted Ligety (4 pobjede) ili Marcel Hirscher (1 pobjeda), logično bi bilo za zaključiti kako ova dvojica skijaša kao glavni favoriti ulaze i u sutrašnji okršaj za zlato. Svoju priliku iz "drugog plana" možda čak i za neko veliko iznenađenje svakako će tražiti Nijemci Felix Neureuther i Fritz Dopfer, ili uz Pinturaulta glavna francuska uzdanica Thomas Fanara. Dok će se Talijani čvrsto pouzdati u iskustvo Davide Simoncellija, Maxa Blardonea ili Manfreda Mölgga.

Ted Ligety, nakon već osvojenih dvaju zlata u Schladmingu u superveleslalomu i superkombinaciji, sutra u veleslalomu brani i naslov aktualnog svjetskog veleslalomskog prvaka iz Garmisch-Partenkirchena. Cyprien Richard, još jedan Francuz, i Philipp Schörghofer (AUT) tada su mu se pridružili na pobjedničkom podiju utrke. Dok Austrijanci zasigurno ne bi imali ništa protiv pozicijskog ponavljanja veleslaloma prošlosezonske završnice Svjetskog kupa u Schladmingu kada su se njihovi skijaši našli na sve tri prve pozicije (Marcel Hirscher - Hannes Reichelt (sutra ne vozi) - Marcel Mathis).

Cjelovita startna lista utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 15. veljače 2013.   21:48h

    Član od:
    16.08.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    " kada je to najbolje organizirano SP u povijesti sa 150 miliona €... Još jedna oda austrijskoj skijaškoj taštini. "
    (Član minja)

    Hmmmmdaaaa.... dalo bi se o tome diskutirati
  • Objavljeno: 15. veljače 2013.   20:48h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    " Bravo Ligety
    No lako njemu, jer se kao Amerikanac ipak nabrusi na ovakve utrke. Ostalima je puno teže pobjeđivati jer nisu motivirani "

    (Član krampus)

    Dabome!

    Tko zna šta će napraviti u slalomu, nije bez šanse za broncu recimo. Ivica je bez ikakve šanse za medalju ja mislim.
    Uvijek zaboravim prokomentirati prvi dio ciljne... Arene. Jer ravnina sigurno nije. Po onoj ciljnoj strmini se i profi ekipa muči zaustaviti. Jako mi je nejasna postavka tog ciljnog dijela, i vrlo nespretna. Zapravo najgora koju sam vidio. Ali nebitno kada je to najbolje organizirano SP u povijesti sa 150 miliona €... Još jedna oda austrijskoj skijaškoj taštini. Ma neka im je Tedy boy namazao noseve, svaka mu dala!
  • Objavljeno: 15. veljače 2013.   15:59h

    Član od:
    13.01.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Bravo Ligety
    No lako njemu, jer se kao Amerikanac ipak nabrusi na ovakve utrke. Ostalima je puno teže pobjeđivati jer nisu motivirani
  • Objavljeno: 15. veljače 2013.   14:46h

    Član od:
    08.12.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    ugurao se ovaj na drugo mjesto pmtr.....

    ali ipak nemaju zlato!
  • Objavljeno: 15. veljače 2013.   14:35h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Bravo Ligety, bravo Moelgg!
    Sa Ivicom nešto ozbiljno ne štima, jedva je bio brži od desnog beka Zupčića u drugoj vožnji. Ali Bruno K. je to vjerojatno prokomentirao kao "mirno skijanje, tehnički najbolje od svih".
    Svindal je nešto zeznuo na kraju? Nisam gledao, sudeći po prolazima...
  • Objavljeno: 15. veljače 2013.   12:39h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Nadam se da će Ligety ponoviti prvu vožnju i uzeti zlato. Nadam se da Hakler neće nijednu medalju. Zanimljivo kako je Ivek već na prvom prolazu jako kasnio... Kao i to kako je dobro Scherghofer odvozio donji dio, možda najbolje od svih.

Prikazano 6 od 6 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 7444364
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr