NATJECANJA

»

SKIJANJE

08.12.2012.      

Autor: Goran VukelićFoto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr  

Val d'Isere SL (m): Pinturault na radost Francuza

Drugi slalom sezone pripao Alexisu Pinturaultu. Ivica Kostelić 16., Dalibor Šamšal bez druge vožnje.

Nakon što je slalom u Val d'Isereu prebačen s nedjelje na subotu, pa naknadno s jutarnjeg termina na poslijepodnevni zbog vremenskih neprilika, skijaši su konačno u 14 sati krenuli sa starta staze Stade Olympique de Bellevarde. Prvu je vožnju najbolje odradio Marcel Hirscher, a najbliže mu se primakao reprezentativni kolega Manfred Pranger te Felix Neurether koji je također odlično odskijao. Ivica Kostelić je prvu vožnju odvezao rezervirano, za Hirscherom je zaostao točno jednu sekundu što ga je svrstalo na sedmu poziciju.

U drugu su vožnju skijaši krenuli pod svjetlom reflektora i naletom snijega. Ivica Kostelić je startao angažiranije i ozbiljno "zagrizao" stazu koja se punila svježim snijegom. Nažalost, izostala je brzina, po ulasku u cilj se najbolji hrvatski skijaš uhvatio za glavu vidjevši ostvareno vrijeme. Tek 25. vrijeme druge vožnje bacilo ga je izvan "top 10" grupe skijaša, na kraju je podijelio 16. mjesto s Adamom Žampom.

Radostan je zato bio Alexis Pinturault. Mladi je Francuz opravdao očekivanja domaćih navijača i šesto mjesto prve vožnje pretočio u pobjedu. Prvu "pravu" u Svjetskom kupu, budući da je jedina dosada ostvarena u tzv. City Eventu u Moskvi ove godine. Drugo je mjesto pripalo Felixu Neuretheru, a treći je na kraju završio Marcel Hirscher. Ovaj je dvojac jedini uspio svoj zaostatak za Pinturaultom zadržati ispod jedne sekunde.

U utrci je nastupio i Dalibor Šamšal sa startnim brojem 55. Riječanin je već na prvom mjerenju zaostajao gotovo sekundu, a na kraju se zaostatak zaustavio na 2.59 s što nije bilo dovoljno za plasman u drugu vožnju.

Skijaši će sutra u Val d'Isereu po veleslalomske bodove.

Konačan poredak 10 najboljih skijaša:

1. PINTURAULT Alexis (FRA) 1:36.55
2. NEUREUTHER Felix (GER) +0.50
3. HIRSCHER Marcel (AUT) +0.57
4. MYHRER Andre (SWE) +1.06
5. BYGGMARK Jens (SWE)  +1.10
6. PRANGER Manfred (AUT) +1.32
7. DEVILLE Cristian (ITA) +1.51
8. MATT Mario (AUT) +1.55
9. HÖRL Wolfgang (AUT)  +1.61
10. DOPFER Fritz (GER) +1.63
...
16. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +1.81
37. ŠAMŠAL Dalibor (CRO) +2.59 – plasman nakon 1. vožnje

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 8751714
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr