NATJECANJA

»

SNOWBOARD

03.03.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: © FIS/Oliver Kraus

 

Moskva PSL: Još jednom Kummer i Fischnaller

Kratko nakon što su golemu rampu u Moskvi u sklopu gradskog paralelnog slaloma nedavno posjetili najbolje skijašice i skijaši svijeta, na toj grdosnoj željeznoj konstrukciji danas je održan i paralelni slalom snowboard FIS Svjetskog kupa.

24-godišnja Švicarka Patrizia Kummer (naslovna fotografija) svoju već četvrtu ovosezonsku pobjedu na paralelnim slalomima Svjetskog kupa upisala je prošavši redom u završnici natjecanja u direktnim duelima Alenu Zavarzinu (RUS), Amelie Kober (GER), Julie Zogg (SUI) te u velikom finalu uz 13 pa 29 stotinki sekunde brže vrijeme Juliu Dujmovits (AUT). Dok je u malom finalu treće mjesto Julie Zogg osigurala protiv Marion Kreiner (AUT).

U muškom dijelu natjecanja Roland Fischnaller (ITA, fotografija niže) u velikom je finalu za pobjedu bio za 63 i 94 stotinke sekunde brži od Simona Schocha (SUI).

-.--.-

Ovo mu je bila, kao i Kummer, četvrta pobjeda u paralelnim disciplinama u aktualnoj sezoni Svjetskog kupa. A osigurao ju je još i prolaskom Masakija Shibe (JPN), Dmitrija Bazanova (RUS) te Kaspara Fluetscha (SUI). U malom finalu treće mjesto pobjedničkog podija pripalo je Andreasu Prommeggeru (AUT) u borbi s već spomenutim Kasparom Fluetschom.

Nakon Moskve, program snowboard FIS Svjetskog kupa sada dalje seli prema španjolskoj La Molini. Gdje se za točno tjedan dana voze po jedan ženski i muški paralelni veleslalom. Uoči La Moline kod muškaraca u paralelnim disciplinama najviše je bodova sakupio pobjednik Moskve Fischnaller s 5.690 bodova. Dok je drugi Andreas Prommegger uz 5.550 bodova. Kod žena u paralelnim disciplinama najviše bodova isto ima današnja pobjednica Moskve Kummer (5.040 bodova). A najbliža joj je pratilja Julia Dujmovits s 4.510 bodova.

Cjeloviti rezultati paralelnog slaloma Moskve

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 8752097
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr