NATJECANJA

»

SNOWBOARD

03.02.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Oliver Kraus/FIS Snowboard

 

Sudelfeld PVSL: Paralelne discipline Kummer i Mathiesu

Vikend uoči početka ZOI u Sočiju za snowboard FIS Svjetski kup ponudio je okončanje sezone u paralelnim disciplinama.

Posljednja natjecanja u paralelnim disciplinama za aktualnu sezonu u subotu su održana u Sudelfeldu (GER). I to u formi još po jednog paralelnog veleslaloma za snowboarderice i snowboardere.

47 djevojaka krenulo je u samo natjecanje u ženskom dijelu. A do konačnog slavlja uz četvrtu pobjedu sezone te drugu u paralelnom veleslalomu (uz još dvije u paralelnom slalomu) za Švicarsku je stigla Patrizia Kummer.

-.-oliver kraus-.-

U po dvjema vožnjama na putu prema novoj pobjedi Kummer je od četvrtfinala nadalje redom pobjeđivala domaću natjecateljicu Isabellu Laböck, zatim Kanađanku Caroline Calve te u konačnici, u velikom finalu, i Tomoku Takeuchi iz Japana. U malom finalu, borbi za treće mjesto, Calve je potom poražena i od Julie Dujmovits (AUT).

U muškoj konkurenciji u Njemačkoj se pojavilo još za nijansu više, čak 57 natjecatelja. A konačni poredak trojice najboljih glasio je: Sylvain Dufour (FRA), Lukas Mathies (AUT), Justin Reiter (USA).

Drugo mjesto na natjecanju Mathiesu je u konačnici bilo dostatno za ovosezonsku titulu najboljeg paralelnog veleslalomaša, ali i najboljeg natjecatelja paralelnih disciplina snowboard Svjetskog kupa.

-.-oliver kraus-.-

Pobjednik Sudelfelda Dufour osigurao je drugo mjesto poretka veleslalomaša, od već ranije prvi je u paralelnom slalomu te drugi u završnom poretku paralelnih disciplina. U tom ukupnom završnom poretku paralelnih disciplina i Žan Košir Sloveniji je osigurao mjesto među najbolja tri.

Kod žena - uz paralelni slalom i paralelni veleslalom i paralelne discipline ukupno potpuno su u rukama Patrizije Kummer.

Natjecanja u paralelnom veleslalomu u sklopu Zimskih olimpijskih igara u Sočiju za snowboarderice i snowboardere na rasporedu su 19. veljače. Ona u paralelnom slalomu tri dana kasnije.

Cjeloviti rezultati natjecanja

FIS Snowboarding YouTube kanal

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 6967758
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr